Fulgii de ovaz sunt o modalitate excelenta de a reincarca corpul cu energie si nutrienti dimineata. Dupa cum se stie, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, mai ales daca include alimentele potrivite si este suficient de nutritiv. Fulgii de ovaz sunt o optiune grozava pentru micul dejun, deoarece contin multi nutrienti importanti.

Beneficiile consumului zilnic de fulgi de ovaz

O jumatate de portie de fulgi de ovaz contine 13 grame de proteine. De asemenea, se dovedeste ca chiar si o mica portie de fulgi de ovaz poate oferi aproape 100% din aportul zilnic recomandat de mangan. Faina de ovaz contine, de asemenea, multi antioxidanti, inclusiv vitamina E, tocotrienoli, seleniu, acizi fenolici si acid fitic. Alti nutrienti gasiti in fulgii de ovaz sunt: ​​vitamina B1, biotina, fosforul, cuprul si magneziul.

De ce sa mananci fulgi de ovaz in fiecare zi?

Unul dintre cele mai importante motive pentru care merita ca oamenii sa manance fulgi de ovaz in fiecare zi este ca astfel pot preveni obezitatea si cresterea in greutate. Acest lucru se datoreaza senzatiei de satietate pe care o dau fulgii de ovaz dupa ce sunt consumati.

In plus, fulgii de ovaz la micul dejun reprezinta o modalitate ideala de a asigura un nivel decent de energie pentru o perioada mai lunga a zilei – fara o crestere si scadere drastica a zaharului din sange. Nu in ultimul rand, fulgii de ovaz sunt bogati in fibre, ceea ce creeaza, de asemenea, o senzatie de satietate si previne supraalimentarea (mai ales cu alimente nepotrivite).

Alte beneficii ale aportului zilnic de fulgi de ovaz

Pe langa faptul ca ajuta persoanele sa slabeasca, fulgii de ovaz sunt buni in diverse afectiuni, precum:

  • Scaderea colesterolului;
  • Risc mai mic de boli cardiovasculare;
  • Risc mai mic de insuficienta cardiaca;
  • Stabilizarea zaharului din sange si reducerea riscului de diabet de tip 2;
  • Reduce riscul de astm in copilarie.

Exista multe moduri diferite de a manca fulgi de ovaz. Se pot adauga chiar si in smoothie-ul de dimineata sau se pot consuma cu iaurt. De asemenea, se pot face prajituri cu fulgi de ovaz – asadar, posibilitatile sunt nesfarsite.