Dezinfectantul pentru maini este extrem de util si necesar mai ales in cazurile in care nu exista apa curenta si sapun in apropiere pentru a elimina bacteriile de pe maini.

In magazinele de cosmetice se gasesc diferite tipuri de dezinfectanti, dar aceasta lotiune poate fi preparata foarte usor si acasa din doar 2 ingrediente. In plus, acest dezinfectant de casa nu contine alcool, astfel incat pielea mainilor nu se va usca.

Mod de preparare dezinfectant de mâini:

  • Sunt necesare 10 picaturi de ulei esential antibacterian – se poate folosi orice parfum preferat – levantica, arbore de ceai, lamaie si alte uleiuri sunt alegeri bune.
  • Se pune uleiul esential intr-un recipient adecvat si se adauga ¼ de lingurita gel de aloe vera.
  • Se amesteca bine cele 2 ingrediente si se pastreaza intr-o sticla care are pompita pentru o utilizare mai usoara. Cu o cantitate foarte mica, bacteriile vor fi eliminate si in acelasi timp pielea va fi hidratata.

Nu in ultimul rand, acest dezinfectant de mâini este mult mai economic decat cele vandute in farmacii si magazine de cosmetice.

Pe maini pot exista bacterii mult mai daunatoare decat se gasesc pe suprafetele pe care oamenii le ating constant in locurile publice. Acest lucru este demonstrat de rezultatele unor studii. Mainile sunt mult mai murdare decat banca din parc, de exemplu, confirma oamenii de stiinta. Studiul este realizat de experti de la Universitatea din Arizona.

Oamenii de stiinta confirma faptul ca, exista peste 10 milioane de bacterii pe maini. In acelasi timp, microbii de pe banci sunt aproximativ 10 pe centimetru patrat sau aproximativ 33.000 de microbi pe intreaga banca.

Din nefericire, rezultatele arata ca doar 1 din 8 oameni se spala pe maini inainte de a se aseza sa manance. Si 13% dintre toti respondentii au spus ca nu s-ar atinge niciodata de mancare daca nu ar avea unde sa se spele pe maini.