Pe masura ce lumea devine din ce in ce mai digitala, se creeaza lanturi de aprovizionare larg distribuite, care sunt mai putin rigide decat inainte. Astfel ca, in prezent, lanturile de aprovizionare sunt mai complexe ca niciodata.

Datorita acestor lanturi de aprovizionare, comerciantii au posibilitatea de a-si creste profitul si de a oferi clientilor o gama vasta de produse. Dar, cu cat complexitatea este mai mare si posibilitatea de a aparea probleme este mai ridicata. Drept urmare, un sistem ERP distributie conceput special pentru distribuitori va ajuta la optimizarea stocurilor, evitand totodata erorile de achizitie si de procesare a comenzilor.

Ce probleme poate rezolva un sistem ERP distributie?

ERP reprezinta abrevierea de la Enterprise Resource Planning, care se traduce prin planificarea resurselor unei companii in vederea eficientizarii activitatii si cresterea productivitatii acesteia, acest sistem fiind, de fapt, o platforma de management integrat pentru toate activitatile, procesele si operatiunile derulate intr-o companie.

Prin urmare, cu ajutorul unei astfel de platforme, care poate fi achizitionata de la AttoSoft.ro, pot fi ameliorate si chiar rezolvate multe probleme cu care se poate confrunta o companie de distributie, printre care:

  1. Complexitatea gestionarii depozitelor

Gestionarea depozitului poate fi o provocare pentru multi antreprenori din sectorul de distributie, existand situatii in care comenzile pot disparea sau pot aparea erori, care vor duce la primirea unor reclamatii din partea clientilor. Dar o platforma ERP va ajuta la o mai buna administrare si gestionare a comenzilor.

  1. Inventar inexact

Una dintre cele mai mari probleme ale companiilor de distributie este gestionarea stocurilor, sistemele invechite fiind principalele cauze ale erorilor aparute in cazul unui inventar si la stocuri prea mici sau prea mari de produse. In schimb, sistemele moderne de distributie ERP pot furniza numere exacte de inventar in timp real.

ERP distributie | solutii ERP | AttoSoft.ro

ERP distributie

  1. Comunicarea intre mai multe entitati

Dezvoltarea afacerii poate duce la extinderea activitatii in mai multe depozite si/ sau centre de distributie, caz in care comunicarea dintre acestea poate deveni deficitara, ca urmare a pierderii de informatii intre departamente. Astfel, solutiile ERP vor ajuta la obtinerea unei activitati de distributie integrata, in care este facilitata comunicarea.

In plus, prin intermediul unui soft ERP, o afacere poate fi condusa din orice colt al lumii, in orice moment.