Prevenirea gripei este esentiala. Cea mai buna modalitate de a preveni gripa este aceea de a ne vaccina impotriva gripei (vaccin antigripal). Vaccinul ne permite sa ne protejam pe noi si pe cei dragi de afectiunile specifice sezonului rece. Putem adopta si alte masuri precum spalatul mai des al mainilor, acoperirea gurii atunci cand tusim sau stranutam, evitarea spatiilor aglomerate si contactul cu persoanele bolnave.

Evita gripa cu ajutorul unui stil de viata sanatos

Adoptarea unui stil de viata sanatos ne ajuta sa prevenim in mod eficient gripa. Chiar daca vaccinul anual impotriva gripei reprezinta una din cele mai bune modalitati de a preveni aceasta infectie, exista si alte masuri pe care le poti lua pentru a reduce riscul de infectare. Consumand alimente nutritive si facand miscare in mod regulat iti vei intari sistemul imunitar, un lucru care ii va permite organismul tau sa lupte mai eficient cu virusii cu care ar putea intra in contact.

In plus, o igiena adecvata (spalatul mainilor, acoperirea gurii atunci cand tusim sau stranutam) contribuie la indepartarea germenilor.

Top 7 lucruri pe care le puteti face pentru a evita gripa

Spalarea mainilor;

Nu va atingeti ochii sau nasul cu mainile;

Faceti exercitii fizice in mod regulat;

Dormiti suficient;

Adopatrea unei diete sanatoase;

Nu va apropiati de cineva cu gripa;

Nu fumati.

In concluzie, vaccinarea impotriva gripei este un pas important pentru a va proteja pe dumneavoastra si pe cei dragi de aceasta boala extrem de contagioasa. De asemenea, este esential ca persoanele cu risc ridicat, cum ar fi femeile insarcinate, persoanele in varsta, copiii mici si persoanele cu afectiuni medicale subiacente, sa fie vaccinate pentru o protectie maxima.

In plus, adoptarea unui stil de viata sanatos poate contribui la reducerea riscului de infectie prin intarirea sistemului imunitar, astfel incat acesta sa poata lupta mai usor impotriva virusilor.

In cele din urma, respectarea unor practici simple de igiena, cum ar fi spalarea frecventa a mainilor sau acoperirea gurii atunci cand tusiti sau stranutati, ajuta la mentinerea germenilor la distanta.

Luand aceste masuri de precautie si facandu-va vaccinul anual impotriva gripei, va puteti reduce la minimum sansele de a va imbolnavi in acest sezon.