Cu siguranta ati folosit un laptop macar o data in viata. De fapt, poate chiar si acum stati in fata unui astfel de dispozitiv. V-ati intrebat vredata ce este in el? Laptopul are o multime de componente interesante care merita amintite si descrise pentru ca acestea sunt cele care fac ca orice comanda data sa fie realizata. Din punct de vedere tehnic, un laptop este complicat, dar intelegerea acestuia la nivel de baza este destul de usoara.

Placa de baza are forma unui circuit imens si actioneaza ca si fundatie pentru intreg sistemul, permitand tuturor componentelor sa comunice intre ele pentru a oferi utilizatorilor rezultatele asteptate. Unitatea centrala sau procesorul mai poate fi numit si creierul dispozitivului. Acesta manipulaza datele primite prin milioane de tranzistori si receptori mici si le transmite mai departe.

Memoria este, dupa cum spune si numele, capacitatea dispozitivului de a memora date. Orice laptop are doua categorii de memorie: RAM si ROM. Datele stocate in memoria RAM nu sunt permanente si se sterg de fiecare data cand dispozitivul se inchide. In schimb, datele din memoria ROM vor fi stocate permanent.

Orice laptop este prevazut cu diferite tipuri de drivere care au capacitatea de a stoca si rula date si aplicatii. De exemplu, un hard drive sau SSD vor permite stocarea datelor si aplicatiilor direct pe computer. Alte drivere sunt cele pentru stocarea media si, in mod normal sunt cele CD/DVD sau, mai nou, Blu-ray.

Orice laptop va fi dotat cu doua carduri grafice care dau dispozitivului puterea de a afisa imagini sau sunete. Laptopurile mai sunt dotate si cu elemente de networking. Cel mai adesea, se gasesc in numar de doua: sistemul de conectare fara fir, wireless sau Wi-Fi. Alternativ, laptopul va contine di un port Ethernet pentru acces la internet prin cablu.

Versatilitatea unui laptop se datoreaza si multitudinii de porturi acceptate pentru conectarea la dispozitive externe, iar printre acestea se numara: cateva porturi USB, VGA, HDMI si spatiu pentru citirea cardurilor SD.

Laptopuri second hand | calculator-ieftin.ro

laptopuri second hand

Cautati laptopuri si calculatoare ieftine? Le puteti gasi accesand calculator-ieftin.ro, insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca produsele disponibile aici sunt laptopuri second hand si refurbished. Ele functioneaza impecabil si sunt foarte putin utilizate, deci merita achizitionate pentru pretul corect pe care-l au!