Atunci cand o persoana doreste achizitia unei masini noi, trebuie sa fie constienta de ce tip de vehicul are nevoie. Apoi poate restrange cautarea in functie de marca dorita si, in final, poate configura masina pentru a se potrivi nevoilor sale. Pentru masinile electrice, procesul este putin diferit, iar partea de configurare este cea in care majoritatea oamenilor fac adesea greseli.

Expertii ofera ajutor doritorilor pentru a evita astfel de greseli, alcatuind o lista de lucruri la care trebuie sa fie atenti dupa alegerea producatorului si modelului acestuia. Care sunt cele mai frecvente greseli?

  • Culoarea este mai importanta decat statia de incarcare

Pentru majoritatea oamenilor, este mai important sa aleaga culoarea potrivita pentru masina lor, desi aceasta nu este decat o vopsea. Trebuie sa se gandeasca in primul rand, la modul in care isi vor incarca masina si sa aleaga in consecinta incarcatorul de acasa. Sunt disponibile in diferite variante, dar cele mai puternice ofera curent continuu (AC) de 22 kW.

  • Evitarea sistemului privind incarcarea rapida

Deoarece probabil ca masina electrica va fi folosita nu numai in conditii urbane, ar trebui luata in considerare posibilitatea incarcarii rapide. Majoritatea masinilor vin cu o functie implicita de incarcare rapida, dar acest lucru nu este intotdeauna la toate. Asadar, trebuie aleasa o masina care ofera cea mai mare putere pentru incarcare rapida, deoarece acest lucru este de mare importanta, pentru a nu sta ore in sir la statia de incarcare.

  • Refuzul volanului si scaunelor incalzite

Este de preferat ca masina electrica sa fie echipata cu volan si scaune incalzite daca conducatorul auto locuieste intr-o zona cu clima rece. Acestea sunt mici detalii care pot face diferenta iarna. In plus, nu sunt atat de scumpe si nu consuma multa energie.

  • Ignorarea garantiei

Nu in ultimul rand, nu este o idee rea sa se acorde atentie garantiei bateriei. Bateriile moderne de masina ofera multi ani de functionare fara probleme, dar ca si in cazul tuturor lucrurilor create de om, greselile sunt frecvente si, in unele cazuri, s-ar putea ca masina sa detina o baterie defecta. Cand se intampla acest lucru, este mai bine sa existe o garantie, pentru ca inlocuirea bateriilor este teribil de scumpa.