Cele mai bune frumoase destinaţii de vacanţă din Italia

Situată în sudul Europei, această ţară în formă de cizmă este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume pentru o serie de motive care includ obiecte de artă, oraşe fermecătoare, peisaje uimitoare, oameni pasionali şi bucătărie de top. Italia este un loc unde călătorii pot vedea unele dintre cele mai interesante obiective turistice din lume – Turnul aplecat din Pisa, Colosseum şi Fântâna Trevi sunt doar câteva dintre ele. Turiştii au şansa de a se bucura de renumite capodopere renascentiste sau de a face cumpărături pe unele dintre cele mai celebre străzi din lume.

Italia oferă o varietate magnifică de peisaje naturale superbe şi numeroase oportunităţi de a ieşi în natură. Cinque Terre, Sardinia şi Dolomiţii sunt doar câteva dintre destinaţiile care oferă peisaje incredibile şi trasee fantastice de drumeţii.

Unul dintre cele mai aglomerate oraşe metropolitane, Napoli este capitala regiunii Campania din sudul Italiei. Oraşul oferă un tezaur de lucrări de artă şi site-uri istorice, precum şi o atmosferă vibrantă prin viaţa de noapte intensă. Multe alimente italiene, cum ar fi pizza, spaghetele şi parmigiana provin de aici. Aceste feluri de mâncare sunt luate în serios la Napoli şi sunt preparate din ingrediente proaspete, cultivate local. Întrucât se află în apropiere de situri faimoase, precum Golful Napoli şi Pompei, oraşul îmbie turiştii să rămână mai mult timp pentru a-l explora.

Cea mai mare insulă din Marea Mediterană, Sicilia, este o regiune autonomă a Italiei care include, de asemenea, mai multe insule mai mici, fiind separată de regiunea continentală a Calabriei prin strâmtoarea de 5 kilometri din Messina. Cea mai marcantă caracteristică geologică a insulei este Muntele Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa.

Aproape distrus de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, oraşul Milano a fost reconstruit de atunci şi străluceşte în prezent, fiind considerat unul dintre cele mai bogate oraşe din Europa. Dincolo de faptul că este un mare centru în lumea modei, plin de magazine de designeri, Milano atrage, de asemenea, şi prin comorile sale celebre în întreaga lume, precum pictura lui Leonardo da Vinci, Cina cea de taină, Opera din La Scala, Castello Sforzesco, sau una dintre cele mai mari catedrale gotice din lume.