Ceaiul verde si impactul pozitiv al acestuia asupra danturii

Medicii stomatologi nu recomanda consumul de ceai si de cafea in exces, deoarece acestea pot determina ingalbenirea dintilor, aparitia petelor la nivelul danturii si favorizeaza aparitia tartrului.

Ceaiul verde, in schimb, este recomandat de medicii stomatologi, precum si de medicii nutritionisti pentru efectele benefice pe care le are asupra danturii. Infuzia de ceai verde ar trebui consumata in fiecare zi, nu doar pentru beneficiile pe care le are asupra sanatatii in general, pentru faptul ca ajuta la pierderea in greutate, ci si pentru beneficiile asupra sanatatii orale.

Ceaiul verde si cariile

Consumul regulat de ceai verde are rolul de a mentine sub control flora bacteriana orala si de a reduce aciditatea salivei. Astfel se previne aparitia cariilor, indeosebi in cazul in care pacientii opteaza pentru consumul regulat de ceai verde neindulcit. Nivelul de bacterii dupa o gargara cu infuzie de ceai verde scade simtitor.

Ceaiul verde si sanatatea gingiilor

Pentru pastrarea unei danturi perfecte, este necesar ca pacientii sa se ingrijeasca si de sanatatea gingiilor. Compusii din ceaiul verde au proprietati antiinflamatorii cu efecte benefice asupra afectiunilor gingivale. Asadar, cei care consuma ceai verde au gingiile mai sanatoase si nu sunt supusi riscului de a dezvolta parodontoza, una dintre cele mai comune si mai periculoase afectiuni care duce, in timp, la pierderea dintilor.

Ceaiul verde contribuie la sanatatea danturii si la improspatarea respiratiei

Este dovedit stiintific faptul ca substantele din ceaiul verde ajuta la pastrarea sanatatii danturii, precum si la improspatarea respiratiei. O respiratie urat mirositoare poate afecta pacientii pe mai multe planuri, atat pe plan afectiv, social si emotional, cat si din punctul de vedere al increderii in sine.

Ceaiul verde este mult mai eficient decat guma de mestecat, bomboanele mentolate sau patrunjelul mestecat dupa consumul unor alimente care provoaca respiratia urat mirositoare. O ceasca de cei verde baut cald sau rece poate improspata aproape instantaneu respiratia.

Nu in ultimul rand, consumul de ceai verde creste nivelul de fluor necesar danturii. Astfel, pacientii isi pot pastra dantura intr-o stare excelenta o perioada mai indelungata de timp.