In prezent, chiar daca medicina a evoluat mai mult ca oricand, foarte multi romani continua sa prezinte o reticenta inascuta atunci cand vine vorba de mersul la dentist. Motivele invocate pot sa difere considerabil: unii sunt pur si simplu speriati de o asemenea vizita; altii considera ca preturile sunt mult prea piperate pentru a-si putea permite pentru propriul buget; iar cea de-a 3-a categorie este dezinteresata total, sustinand ca n-are nevoie de controale de rutina pentru a avea o dantura sanatoasa.

Totusi, in viata apar unele momente cand mersul la dentist nu mai este optional, pacientul avand nevoie in ritm cat mai rapid sa-i fie tratate problemele cu care se confrunta, durerea si disconfortul situandu-se la cote extrem de ridicate. In situatia de fata, cei care vor sa apeleze la urgente stomatologice sector 5 trebuie sa fie constienti de problemele care se incadreaza la aceasta categorie medicala, prin aceasta modalitate ei vazand daca tratamentul respectiv este potrivit.

Ce considera specialistii drept urgente stomatologice?

O clinica care se ocupa de tratarea urgentelor este TwinDent.ro, clinica avand multa experienta in domeniu pentru a oferi expertize cat mai pertinente si avantajoase pentru pacient.

Conform informatiilor oferite de catre specialisti, la categoria de urgenta stomatologica ajung sa se incadreze urmatoarele tipuri de probleme:

1. Hemoragia postextractionala

Atunci cand se extrage un dinte, este perfect normal ca in urma operatiei sa existe hemoragie, aceasta putand sa dureze pana la 4-5 ore. Totusi daca, dupa perioada respectiva sangerarea nu inceteaza, sau daca aceasta reapare spontan la cateva zile este foarte important ca pacientul sa mearga de urgenta la stomatolog pentru a se identifica cauzele. Asadar, o clinica dentara Cotroceni va putea sa ofere intotdeauna rezultate pozitive atunci cand vine vorba de urgente.

Urgente stomatologice sector 5 | clinica dentara Cotroceni | TwinDent.ro

Urgente stomatologice sector 5

2. Fracturile

Fracturile dentare sunt cat se poate de dureroase, acestea trebuind sa fie tratate in termen de urgenta.

3. Pulpita dentara

Inflamarea pulpei dentare este insotita, de regula, de dureri foarte mari. In functie de gradul de avansare al problemei, tratamentul poate sa difere.