Parintii care vor sa faca achizitii de carti de citit pentru copiii lor, dar nu stiu inca modul in care sa aleaga titlurile potrivite pot descoperi in randurile de mai jos cateva sfaturi pretioase, de care e bine sa tina cont. Este extrem de important ca oamenii sa fie chibzuiti si sa selecteze cu atentie cartile ideale pentru cei mici, astfel incat sa ii ajute pe acestia sa descopere dragostea pentru lectura si, in acelasi timp sa se dezvolte din punct de vedere psihic si emotional!

Achizitii carti de citit pentru copii in functie de varsta

Un prim element, de care e bine ca parintii sa tina cont cand vine vorba despre titlurile potrivite pentru micutii lor este referitor la varsta. In prezent exista categorii speciale de carti, impartite pe grupe de varsta, pentru ca oamenilor sa le fie foarte usor atunci cand vor sa cumpere anumite titluri. De exemplu, daca la varste foarte fragede, copiii au nevoie de materiale educative, cu ajutorul carora sa invete culorile, numerele sau animalele, atunci cand ajung la varsta adolescentei, ei vor sa descopere cu totul alte lucruri!

Carti de citit | PrintreCarti.ro

carti de citit

Carti cu ilustratii

Un alt element esential, de care e bine ca parintii sa stie este acela ca pentru cei mici, care nu au mai mult de 4-5 ani sunt recomandate achizitii carti de citit cu ilustratii. S-a dovedit faptul ca toti copiii raspund extrem de bine in fata imaginilor, care sa fie insotite de cat mai putin text. Avand la dispozitie poze, cei mici invata treptat cum sa asocieze imaginile cu denumirile.

Parintii trebuie sa aleaga cartile in functie de nisa ideala

Nu in ultimul rand, oamenii care vor sa faca achizitii carti pentru mici trebuie sa se gandeasca si la categoria din care fac parte titlurile. De exemplu, ei trebuie sa diversifice cartile: sa se orienteze atat spre carti de povesti, cat si spre titluri din domeniul stiintelor exacte. De ce? La varste fragede, micutii nu stiu inca exact ce ii pasioneaza, dar daca parintii le pun la dispozitie carti diverse de la PrintreCarti.ro, ei pot decide mult mai usor!