Dacă nu ați mai vizitat un cabinet modern de stomatologie decât recent, s-ar putea să vă puneți întrebări cu privire la aparatura nouă ce a intrat în folosință. Nu este cumva puțin superfluă?

În primul rând, la ce anume se referă endodonția?

Endodonția cuprinde studiul și practica științelor clinice ale pulpei dentare obișnuite, etiologia, diagnosticarea, prevenirea și tratamentul bolilor și al leziunilor pulpei dentare. În termeni clinici, endodonția implică fie conservarea unei părți sau a întregului din pulpa dentară, fie îndepărtarea întregului în caz că boala pulpei dentare devine ireversibilă.

PlazaDent.ro, cabinet stomatologic Sector 6 – Pentru tehnologie și pricepere de vârf | plazadent.ro

endodonția la microscop

Tratamentul endodontic va putea salva un dinte care în caz contrar ar trebui extras. Extracția dentară atrage după sine o serie de modificări funcționale și estetice.

Endodonția de succes depinde de o serie de factori. Abilitățile, cunoștințele, formarea și experiența, toate joacă un rol de o importanță decisivă. Cu toate acestea, procedurile endodontice sunt efectuate în domeniul fracțiunilor de milimetri, cerând deosebită precizie de observare și operare. Abilitățile motorii fine și clinice sunt îmbunătățite prin folosirea dispozitivelor de iluminare și mărire corespunzătoare.

Avansurile în endodonție din ultimele decenii le-au oferit endodontiștilor noi instrumente importante pentru salvarea dentiției naturale. Pe lângă avantajele ergonomice, un număr semnificativ de proceduri beneficiază de pe urma utilizării unui microscop. Cariile ascunse, acoperite de calcificări dintr-o dată devin mai ușor de localizat, precum și localizarea fisurilor și a fracturilor care nu sunt vizibile nici cu ochiul liber. Îndepărtarea materialelor ce obstrucționează lucrarea dentară este de asemenea facilitată, împreună cu restul aspectelor chirurgiei endodontice.

Endodonția la microscop. Microscopul de operare îmbunătățește foarte mult capacitatea unui endodontist de a vizualiza cele mai mici detalii din interiorul unui dinte. Cu vizibilitatea de până la 25 de ori mai mare decât cea a ochiului liber, microscopul dentar este util atât în diagnosticare, cât și în tratament.

Lentilele produc o imagine mai clară și mai mare a câmpului de operare și, prin urmare, îi ajută pe profesioniști să ofere un diagnostic mai precis, să detecteze microfracturi și pentru a interpreta cazul particular mai bine.

Microscopul folosit în endodonție este o completare importantă în arsenalul modern al stomatologilor. Introducerea noilor tehnologii în orice zonă legată de îngrijirea medicală implică o perioadă de tranziție în care se evaluează costul și beneficiile integrării acestei noi tehnologii. Pentru endodontiști care au fost instruiți fără microscoape, acest lucru variază în funcție de o serie de factori, inclusiv stadiul carierei și timpul necesar pentru instruirea în noua tehnologie.

Avansurile în endodonție din ultimii 20 de ani au avut consecințe semnificative asupra sub-domeniului. Endodontiștii ajută acum pacienții să-și păstreaze dinți care în trecut ar fi fost extrași. Se așteaptă ca inovațiile tehnologiile și alte modalități de tratament vor continua pentru a îmbunătăți rezultatele endodonției în anii următori.

Tehnologia de ultimă generație merge mână în mână cu un grup specializat și instruit în folosirea sa. La cabinetul stomatologic din sector 6, puteți regăsi această fericită unitate, într-o echipă tânără de medici și asistente. Mai multe detalii pe plazadent.ro