Persoanele care au de ales intre laptopuri refurbished si calculatoare refurbished trebuie sa tina cont de elementele fundamentale care fac ca cele doua sisteme sa fie diferite.

Din acest motiv, specialistii de la Calculator-ieftin.ro explica mai multe aspecte care diferentiaza intre ele cele doua tipuri de sisteme.

Laptopuri refurbished sau calculatoare refurbished?

In momentul in care sunt alese cele mai bune calculatoare refurbished sau laptopuri refurbished, atentia trebuie sa fie indreptata spre urmatoarelor aspecte:

Actualizarea

Majoritatea componentelor unui desktop sunt usor demontabile, ceea ce face mai simpla actualizarea si, deoarece, de obicei, carcasele de desktop sunt mult mai mari, ele sunt mai usor de folosit atunci cand au loc upgrade-uri si actualizari. Memoria si hard disk-ul sunt singurele componente care pot fi actualizate intr-un laptop. Restul componentelor sunt incorporate si nu pot fi detasate sau laptopul nu este proiectat pentru a functiona cu o versiune actualizata a unei componente. Nevoia de a actualiza orice altceva decat hard disk-ul si memoria necesita, de obicei, un laptop nou.

Gaming

Desktop-urile sunt capabile sa utilizeze placi video de mare putere, care au cerinte de putere mai mari si necesita o mai buna reducere/ disipare a caldurii. Datorita spatiului de pe desktop si capacitatii acestuia de a utiliza surse de alimentare de peste 1000 de wati, practic orice placa video ar putea fi utilizata pe un desktop, inclusiv doua sau mai multe placi video in acelasi timp.

Pe de alta parte, spatiul fizic este limitat in cazul unui laptop, ceea ce poate limita capacitatile grafice. In timp ce laptopurile high-end pot oferi o grafica mai buna decat media pentru aplicatiile bazate pe jocuri si CAD, reducerea/ disiparea caldurii este limitata de spatiul din carcasa laptopului. De asemenea, puterea este si ea limitata, ceea ce nu permite folosirea unor placi video care au nevoie de cantitati mai mari de energie.

Reparatii

Repararea unui computer desktop este mult mai usoara, deoarece cea mai mare parte a hardware-ului poate fi achizitionata cu usurinta de pe raftul oricarui magazin local de vanzare de calculatoare.

Laptopuri refurbished | calculatoare refurbished | calculator-ieftin.ro

laptopuri refurbished

Pentru majoritatea utilizatorilor, deschiderea unui laptop pentru repararea unei parti componente poate fi dificila si gasirea unei piese de inlocuire necesita adesea apelarea la producatorul computerului sau la comenzile online.

In cele din urma, decizia finala depinde de nevoile fiecarei persoane. In timp ce aspectele de mai sus pot face sa para ca versiunile desktop sunt cea mai buna optiune generala, daca este nevoie de portabilitate, laptopul este, bineinteles, cea mai buna optiune. Exista anumite limitari de luat in considerare, dar acestea nu sunt foarte importante pentru majoritatea utilizatorilor.