Desi unii oameni considera ca se cunosc foarte bine, ca stiu ce vor de la viata, ce calitati au si ce defecte trebuie sa isi imbunatateasca, sunt situatii in care acestia isi pun intrebari despre motivul existentei lor, scopul vietii si se indoiesc ca totul este chiar asa cum cred, cunoasterea de sine este esentiala pentru a imbunatati orice domeniu al vietii, dictand din umbra directiile in care oamenii se indreapta si deciziile pe care le iau.

Pentru a se cunoaste mai bine, la un nivel mai profund, cartile de autocunoastere sunt esentiale si aduc numeroase satisfactii celor care se afla la o rascruce de drumuri pe drumul vietii lor.

Top carti de autocunoastere care ajuta cititorii sa realizeze cat de valorosi sunt

Printre cele mai cunoscute carti de autocunoastere renumite in intreaga lume care ajuta oamenii sa afle cine sunt cu adevarat, ce trebuie sa imbunatateasca, ce trebuie sa mentina si cat de valorosi sunt ca si fiinte umane, se numara urmatoarele titluri:

  • O educatie emotionala, scrisa de Alain de Botton, o carte care introduce cititorii in lumea autocunoasterii si ii determina sa isi doreasca enorm sa aiba o relatie mai buna cu ei insisi. Aceasta carte minunata vorbeste despre relatii, despre parteneri de munca, oferind toate uneltele necesare ca oamenii sa se inteleaga mai bine si sa se cunoasca asa cum nu au mai facut-o niciodata;

  • Creierul femei, scrisa de Dr. Louann Brizendine, o carte scrisa pentru femei, dar si pentru barbati, care pune accent pe felul diferit de a gandi intre femei si barbati. Scrisa de un neuropsihiatru celebru, cartea prezinta raspunsuri la cele mai arzatoare intrebari si teme ce vor da de gandit femeilor si le vor ajuta sa se descopere asa cum nici nu credeau vreodata;

  • Cele cinci limbaje ale iubirii, scrisa de Gary Chapman, o carte celebra care invita cititorii sa se concentreze asupra propriilor limbaje si sa invete limbajul partenerului de cuplu. Din aceasta carte cititorii vor intelege ca fiecare persoana are un mod propriu de vedea si a intelege iubirea si de a o percepe, cand vine de la cei din jur, dar vor putea si comunica mai usor cu cei din jur si vor putea dezvolta relatii mai sanatoase pe plan amoros si familial.