Persoanele care se confrunta cu anumite deficiente locomotorii, fie ca sunt temporare sau permanente, au nevoie de dispozitive medicale speciale care sa le ajute pentru deplasare.

In cazul celor care functiile locomotorii nu sunt complet afectate se poate recomanda folosirea unui cadru ortopedic, care ofera suport pentru mentinerea sau recuperarea functiei de deplasare.

Cum aceste dispozitive ortopedice sunt folosite in mai multe situatii, diferite de la un pacient la altul, este necesar sa se aleaga tipul de cadru de mers potrivit nevoilor pe care fiecare individ le are, mai ales ca pe piata exista mai multe modele disponibile. De aceea, pentru alegerea unui astfel de cadru este necesar sa se urmareasca anumite criterii, cum ar fi:

Cadru ortopedic | Cadru de mers | MagazinulOrtopedic.ro

cadru ortopedic

  • Afectiunea pentru care va fi folosit cadrul ortopedic

In primul rand, trebuie sa se tina cont de afectiunea pentru care este necesar sa se foloseasca un cadru de mers. Daca acesta va fi folosit pentru o problema temporara sau pentru o afectiune locomotorie permanenta, in vederea deplasarii fara insotitor, tipul de cadru poate fi diferit.

  • Inaltimea persoanei care il va folosi

Tinand cont ca un astfel de dispozitiv ortopedic are picioare pe care se sprijina, este necesar ca acesta sa aiba o inaltime potrivita pentru persoana care il va folosi. Un avantaj important este faptul ca pe piata exista modele care au inaltimea reglabila, astfel de cadre ortopedice fiind disponibile si in magazinul online MagazinulOrtopedic.ro.

  • Accesorii care faciliteaza utilizarea

Exista cadre de mers care sunt dotate cu sezut, care permite utilizatorului sa se odihneasca oricand simte nevoia, precum si cadre de mers cu roti, care sunt mai usor de deplasata.

Acestea sunt preferate, in general, de persoanele in varsta sau de cele a caror forta fizica este limitata, deoarece nu mai sunt nevoite sa ridice cadrul pentru a inainta, ci trebuie numai impins.

In concluzie, alegerea unui cadru de mers este foarte importanta pentru ca persoana care il va folosi sa se bucure de toate beneficiile pe care le ofera acest dispozitiv ortopedic.