Fotoliul rulant este un mijloc de deplasare pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii temporare sau permanente. In alegerea unui astfel de dispozitiv sunt implicate de regula mai multe persoane care fac parte din echipa de recuperare. Este foarte important ca un fotoliu rulant bun sa fie potrivit din toate punctele de vedere pentru persoana care il utilizeaza.

Manevrabilitate si confort

Din primul moment in care destinul li se schimba si pana la reluarea unei vieti normale, pacientii vor parcurge un drum lung, plin de provocari fizice si psihice, iar un scaun cu rotile le va fi de mare ajutor.

In primul rand, un astfel de fotoliu trebuie sa se potriveasca persoanei careia ii este destinat, din punct de vedere al dimensiunilor. O persoana supraponderala are nevoie de un scaun lat, care sa suporte o greutate foarte mare. Asadar este important sa fie masurata circumferinta bazinului pacientului pentru a verifica daca este compatibila cu latimea fotoliului.

De asemenea, foarte important este ca dispozitivul sa fie usor de manevrat, fie de persoana in cauza, fie de un ingrijitor al ei. Un scaun cu rotile greoi, rigid, fara posibilitatea de a fi manuit cu usurinta este de evitat pentru ca va aduce mai mult rau decat bine.

Chiar daca pacientul nu simte durere in zona bazinului, este indicat ca scaunul sa fie confortabil si sa asigure o pozitie corecta in sezut. Daca este prea stramt, acesta va pune presiune pe anumite zone si va favoriza aparitia escarelor.

Pe MagazinulOrtopedic.ro se afla multe modele de scaune cu rotile adaptate diverselor nevoi.

Fotoliu rulant | scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

fotoliu rulant

Fiabilitate si durabilitate

Atunci cand se alege un fotoliu rulant, se va mai tine cont de inca doua calitati: fiabilitatea si durabilitatea. Cu cat sunt mai scumpe, de regula, sunt si mai bune, pentru ca sunt realizate din materiale de mai buna calitate si au incluse mai multe optiuni.

Rezistenta in timp este de asemenea importanta, pentru ca de regula atunci cand se achizitioneaza un scaun cu rotile se face pentru o perioada indelungata, nedefinita si va trebui ca acesta sa se comporte bine, pentru ca va fi folosit zi de zi.