Bicarbonatul de sodiu este un aliat atat in bucatarie, ca si in intretinerea casei sau igiena corpului.

Bicarbonat de sodiu – utilizare
  • Albeste dintii

Bicarbonatul de sodiu netezeste smaltul dintilor cu proprietatile sale abrazive. Indeparteaza petele de pe dinti si ii face mai albi.

Se presara bicarbonatul de sodiu pe periuta de dinti, inainte de periaj, nu mai mult de o data pe saptamana, pentru a nu exista riscul deteriorarii smaltului.

Bicarbonatul de sodiu ucide, de asemenea, bacteriile. Pentru a dezinfecta gura si a preveni cariile, o gargara obisnuita cu bicarbonat de sodiu este un reflex bun.

  • Amelioreaza aftele

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, eficient in ameliorarea aftelor sau a gingiilor inflamate. Se poate aplica bicarbonat de sodiu direct pe afte inainte de a se face o apa de gura (o lingura de bicarbonat de sodiu in ½ cana de apa rece).

  • Actioneaza ca un sampon uscat

Bicarbonatul de sodiu absoarbe grasimea si, prin urmare, excesul de sebum de pe scalp. Va inlocui orice sampon uscat, avand in acelasi timp avantajul de a fi atat economic, cat si ecologic. Se aplica pe parul uscat si se lasa produsul sa actioneze cateva minute inainte de a peria parul.

  • Este un deodorant natural

Bicarbonatul de sodiu este un deodorant natural. Poate fi presarat in toate locurile care emana mirosuri rele precum cosul de gunoi, covoare ( mirosul de la animale), pantofi sau poate fi plasat intr-o ceasca in frigider.

Pe corp, presarat sub axile la iesirea din dus, neutralizeaza bacteriile responsabile de mirosul urat al transpiratiei. Este eficient impotriva infectiilor fungice

  • Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru tratarea infectiei fungice.

Se dilueaza 8 linguri de pulbere in 2 litri de apa calduta si se face o baie la picioare timp de 15 minute. Odata ce aceasta baie este terminata, bicarbonatul de sodiu poate fi presarat pe picioare pentru a absorbi umezeala, un factor care promoveaza infectia cu drojdie.

  • Amelioreaza arsurile la stomac

In caz de digestie dificila, s-a dovedit ca remediul bunicii bazat pe bicarbonatul de sodiu functioneaza: se dilueaza o lingurita de pulbere intr-un pahar cu apa si se bea incet cu inghitituri mici. Daca gustul este slab tolerat, in bautura se poate adauga miere.