Una din cele mai des intalnite cerinte in randul pacientilor clinicii stomatologice cu sediul online la adresa Elveto-Dent.ro este serviciul de detartraj in sector 2. Acesta este recomandat si indicat tuturor categoriilor de pacienti, atat fumatori cat si nefumatori, ca o masura suplimentara de preventie a aparitiei cariilor, a parodontozei, a pierderii dintilor, dar si ca o masura eficienta de curatare a danturii.

Ce presupune un detartraj sector 2 si ce avantaje aduce pacientilor

Procedura de detartraj asigurata de catre specialisti in clinica dentara Elveto Dent este una din cele mai importante pentru sanatatea si igiena orala a pacientilor. Tartrul este format din placa bacteriana, din resturi alimentare mineralizate si bacterii ce s-a depus in timp pe suprafetele dintilor si ce poate fi inlaturat numai de catre medicul specialist. Aparitia tartrului este favorizat de igiena inadecvata, de alimentele consumate, de inghesuirea dintilor, de fumat sau saliva in cantitate insuficienta, dar este totodata un proces foarte natural, intalnit la toti oamenii.

Dezvoltarea tartrului poate fi controlata prin igienizarea cat mai completa a cavitatii bucale, iar indepartarea se face simplu si in sedinte destul de scurte si deloc dureroase prin curatare depunerilor de bacterii de pe dinti sau de sub gingii cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete. In plus, detartrajul este adesea corelat cu un periaj profesional si cu air flow.

Clinica dentara Elveto Dent | Detartraj in sector 2 | Elveto-Dent.ro

detartraj in sector 2

Pacientii care merg anual sau de doua ori pe an la detartraj nu se mai confrunta cu afectiuni gingivale, cu retractia gingivala si pot preveni chiar aparitia parodontozei. Prin indepartarea regulata a tartrului se obtin gingii sanatoase, dinti sanatosi, o inima sanatoasa deoarece bacteriile prezente in cavitatea bucala pot ajunge in vasele de sange si transportate la inima si la celelalte organe.

Mai mult decat atat, detartrajul asigura o respiratie mai proaspata, mentinerea unui zambet de invidiat si economisirea unei sume importante de bani. Nu in ultimul rand, pacientii vor observa si o imbunatatire clara a aspectului dintilor, vor scapa de petele galbene si maronii cauzate de tartru, dintii devin mai albi si mai stralucitori, iar micile detalii fac diferenta intre un zambet frumos si un pacient cu multa incredere in sine si un zambet ce trebuie ascuns. Detartrajul este un procedeu foarte important pentru sanatatea si igiena orala a pacientilor.