De-a lungul anilor, majoritatea persoanelor care doreau achizitionarea unui apartament erau interesati in mod deosebit de imobilele situate la periferie si chiar in zonele suburbane. Motivul? Preturi mai mici, apropiere de natura, mai putin zgomot, calitate mai mare a aerului.

In prezent, tendinta s-a inversat clar si se observa o crestere semnificativa a popularitatii apartamentelor din centrele oraselor. O astfel de proprietate are numeroase avantaje, iar cele mai importante sunt enumerate in randurile urmatoare:

  • Locatie convenabila

Acesta este motivul cel mai evident pentru care multi cumparatori prefera achizitionarea unui apartament in centru. Aceasta locatie garanteaza accesul la toate facilitatile si infrastructura orasului fara de care este greu de trait zilnic.

Locuitorii din centrul orasului nu trebuie sa se intrebe daca au o modalitate de a ajunge in alte ansambluri de locuinte – tot transportul in comun se afla in apropierea imobilului lor.

Exista magazine, gradinite, farmacii, scoli si centre de sanatate la indemana. Internetul functioneaza excelent, exista acces la cablu TV, in cateva minute pot fi intr-un restaurant sau bar. Toate acestea fac apartamentele din centrul orasului deosebit de populare nu numai in randul tinerilor, ci si al familiilor cu copii si batrani.

  • Acces usor la divertisment si cultura

Aceasta este o problema importanta pentru multi oameni, in special pentru cei care locuiesc acum la periferie sau in afara orasului si stiu bine ca pur si simplu mersul la cinema poate fi o adevarata excursie – si, de asemenea, foarte suparatoare.

Viata in centrul orasului ajuta la pastrarea contactului strans cu cultura, mentinerea relatiilor sociale, distractia dupa o zi grea. Nu exista grija navetei sau folosirea taxiurilor scumpe. Este o mare comoditate.

  • O investitie sigura

Un apartament in centrul orasului poate fi o investitie foarte buna. Cresterea interesului pentru astfel de proprietati, in mod sigur nu va fi temporara si cu siguranta apartamentele aflate intr-o locatie centrala vor fi cele mai cautate de cumparatori in urmatorii ani. Acest lucru, desigur, inseamna o crestere treptata a valorii proprietatii.

  • Costul vietii mai mic

In mod paradoxal, locuinta in centrul orasului poate fi o optiune mult mai buna pentru persoanele cu buget redus decat o proprietate situata la periferia orasului. Locatia excelenta permite acestora sa renunte sau sa reduca semnificativ frecventa de utilizare a masinii. Deci nu vor cheltui multi bani pe combustibil si nu vor pierde mult timp blocati in ambuteiaje.