Aparut la inceputul anilor 1800, modelul de aparat dentar ieftin metalic a devenit cu adevarat popular la sfarsitul anilor 1990. Acum exista numeroase modele de aparate dentare care au rolul de a indrepta dintii pacientilor, de a le oferi o estetica imbunatatita si de a-i ajuta sa isi modifice stilul de a vorbi, de a manca si felul in care sunt priviti de catre cei din jur.

Aparatele dentare alese depind de stilul de viata al pacientilor, nu numai de recomandarile primite de la medicii specialisti Elveto-Dent.ro. Printre aspectele de care depinde alegerea aparatului dentar depinde varsta, modul de alimentatie, domeniul in care activeaza, precum si timpul pe care si-l aloca pacientii ingrijirii dintilor.

Tipuri de bracketi pentru un aparat dentar ieftin

Medicii ortodonti recomanda pacientilor tipul de bracketi care li se potriveste atunci cand acestia sunt decisi sa apeleze la solutia inserarii unui aparat dentar. Aparatul dentar este un dispozitiv medical ortodontic realizat din bracketi, inele si arcuri. Bracketul este un termen popular folosit pentru a descrie intregul aparat dentar, fiind o parte importanta din acesta.

Dupa tipul de aparat dentar, specialistii unui cabinet stomatologic din Iancului fac urmatoarele recomandari:

  • Pacientii trebuie sa ia in calcul recomandarile medicilor ortodonti, dar si posibilitatile lor financiare atunci cand isi aleg aparatul dentar. Exista pe piata modele de aparate dentare metalice, cu bracketi din ceramica, cu bracketi din safir si aparate dentare invizibile sau linguale.

  • Arcul de sarma este un fir subtire din otel care trece de la un bracket la altul si aplica presiune pe dinte in vederea indreptarii si corectarii pozitiei acestora.

  • Legatura reprezinta elementul metalic care mentine arcul pe fiecare bracket al dintilor in parte.

  • Modulul este elementul de décor al aparatelor dentare.

Aparat dentar ieftin | cabinet stomatologic din Iancului | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

In functie de principalele tipuri de bracketi existenti, pacientii pot opta pentru:

  • Bracketi metalici – care nu sunt tocmai cea mai estetica solutie, dar este cea mai rezistenta;

  • Bracketi ceramici – o alternativa ideala pentru pacientii care nu isi doresc un aparat dentar foarte vizibil;

  • Bracketi din safir – solutia estetica ideala pentru ca pun bazele unei sanatati orale bune si asigura un zambet ideal;

  • Aparatul invizibil – cu un cost foarte ridicat si un confort scazut, aparatul dentar invizibil este cea mai discreta solutie.