Odata cu trecerea anilor, dintii isi pierd din stralucire si incep sa capete o nuanta galbuie. Fumatul, consumul de cafea sau unele obiceiuri alimentare contribuie la modificarea culorii naturale a dintilor.

Pentru un plus de incredere si pentru un zambet curat si frumos, tot mai multi oameni cauta modalitati de albire, fara sa mai apeleze la ajutorul medicilor stomatologi.

Se pot obtine rezultate vizibile chiar si acasa?

Exista cateva remedii naturale care pot inlatura petele inestetice, printre care se numara:

  • Modificari in dieta zilnica – excluderea alimentelor care pateaza dintii poate preveni aparitia altor pete, in viitor. Vinul, cafeaua sau ceaiurile pot ingalbeni prematur dintii. De asemenea, alimentele acide pot face dintii sa para mai galbeni ca urmare a distrugerii smaltului. Persoanele care isi doresc sa se bucure de dinti cat mai albi ar trebui sa evite inclusiv consumul excesiv de citrice si ar trebui sa se spele intotdeauna pe dinti dupa ce le-au consumat.

 

  • Spalarea gurii cu ulei este o metoda eficienta pentru eliminarea resturilor alimentare. Desi poate parea o tehnica usor neconventionala, aceasta si-a demonstrat eficacitatea de-a lungul timpului. Mare atentie, insa, clatirea cu ulei nu ar trebui sa inlocuiasca periajul dentar.

 

  • Bicarbonatul de carbon are proprietati de albire a dintilor ajutand la indepartarea petelor de pe suprafata dintelui datorita naturii sale usor abrazive. Pentru rezultate cu adevarat spectaculoase, bicarbonatul de sodiu ar trebui amestecat cu peroxidul de hidrogen. Solutia astfel rezultata este perfecta pentru dinti mai albi si mai stralucitori.

 

  • Utilizarea cojilor de banana si/sau portocala este un remediu care desi nu are nicio baza stiintifica este utilizat din mosi stramosi. Fiind o tehnica 100% naturala, nu are cum sa dauneze organismului asa ca merita incercata. Cojile fructelor contin acid citric, care teoretic ajuta la albirea dintilor, insa persoanele care sufera de sensibilitate dentara nu ar trebui sa incerce acest remediu.

 

  • Dieta bogata in fructe si legume – consumate in stare cruda, acestea indeparteaza placa de pe dinti in timpul masticatiei. In mod evident, fructele si legumele nu sunt un inlocuitor al periajului dentar, dar contribuie la mentinerea sanatatii orale.