Thailanda este unul dintre cele mai exotice locuri de pe Pamant. De cele mai multe ori vizitatorii nu vor avea suficient timp sa se bucure de plajele sale divine, insulele pitoresti, numeroasele atractii culturale si contactul cu cultura locala – dar chiar si cateva zile de sedere le vor lasa amintiri memorabile in suflet. Da, este o destinatie departe, dar calatoria merita. Iata 5 motive pentru a vizita Thailanda!

  • Este extrem de ieftin

Preturile unei camere in Thailanda sunt destul de decente, putin mai mari in hotelurile de pe plaja. Serviciile, mancarea, transportul in comun si zborurile interne sunt si ele in buzunarul turistului mediu. Doar biletul de avion acolo este mai scump, desi companiile aeriene fac in mod regulat reduceri in aceasta directie.

  • Mancare divin de delicioasa si variata

Un lucru este sigur – nimeni nu va ramane flamand in Thailanda. Restaurante, fast-food, tarabe stradale ofera o abundenta de preparate cu o aroma irezistibila si condimente exotice la propriu la fiecare colt. Pe langa cel mai delicios pui prajit din lume, turistii pot incerca supe, orez si specialitati picante, peste, deserturi traditionale si sucuri de fructe necunoscute.

  • Vreme mereu calda

In Thailanda, clima este de obicei tropicala – mult soare si multa umiditate. Exista 3 anotimpuri: racoros (noiembrie – februarie), cald (martie – mai) si ploios (iunie – octombrie), dar in orice perioada turistii se vor bucura de soare si plaja, mai ales in zona centrala si de sud a tarii.

  • Plaje de paradis si insule exotice

Coasta cu nisip alb fin si palmieri de cocos atrage turistii in Thailanda ca un magnet. Tara se mandreste cu unele dintre cele mai bune plaje si cele mai exotice insule din lume. Apa este calda si limpede, cu nuante turcoaz si abundenta in vietati marine. Turistii se pot amesteca cu multimea sau pot ramane singuri intre stanci.

  • Minunatii naturale si temple budiste

Peste 10% din teritoriul Thailandei este ocupat de zone verzi (parcuri nationale, parcuri forestiere si rezervatii). Acest lucru face ca orice zona suburbana sa fie ideala pentru plimbari, drumetii, observarea vietii salbatice si a pasarilor, inotul in cascade si activitati in aer liber. In acelasi timp, influenta budismului se face simtita peste tot – templele magnifice (pagodele), palatele si simbolurile sacre se ridica nu numai in orasele mari, ci si in vastul pustiu al insulei.