Se pare ca purificatoarele de aer devin din ce in ce mai populare in casele oamenilor. Pentru multe persoane, un purificator de aer poate ameliora simptomele alergiei si chiar scadea probabilitatea unui atac de astm.

Purificatoarele de aer sunt concepute pentru a capta particule precum praful, polenul, mucegaiul, parul de animale de companie si alti alergeni care pot afecta caile respiratorii ale unei persoane. Un purificator de aer functioneaza prin tragerea aerului poluat, filtrarea acestuia prin captarea particulelor, apoi eliminarea aerului curat inapoi in casa.

Exista motive bune pentru care fiecare persoana ar trebui sa cumpere un astfel de aparat pentru locuinta si anume:

Prezenta animalelor de companie

Prin miscarea regulata a acestora prin gospodarie, atat parul, cat si blana animalului de companie pot fi ridicate si pot circula peste tot. Filtrele de aer sunt concepute pentru a ajuta la curatarea si filtrarea parului de animale din aer, astfel incat proprietarii si toti oaspetii sa respire usor.

Sanatatea copiilor

Copiii sunt mai sensibili la efectele poluarii aerului. Alergiile si/sau astmul unui copil pot fi intensificate sau chiar activate de particulele de aer din casa. Asadar, un purificator de aer este o investitie grozava pentru casa.

Sanatatea persoanelor in varsta

Asa cum copiii sunt mai susceptibili la particulele de aer, la fel sunt si oamenii mai in varsta. Pentru a mentine calitatea aerului in incapere se poate adauga un purificator de aer.

Prezenta unui fumator

Expunerea la fumatul pasiv poate cauza numeroase riscuri pentru sanatate, asa ca, daca nu se poate convinge partenerul sau colegul de camera sa renunte la fumat, trebuie luat un purificator de aer care are filtru HEPA. Filtrele HEPA sunt concepute pentru a filtra particulele foarte fine, fiind deosebit de eficiente pentru protejarea impotriva fumului.

Probleme respiratorii

Daca exista probleme respiratorii, cum ar fi astmul sau BPOC, un purificator de aer poate ajuta la indepartarea declansatorilor obisnuiti, cum ar fi celulele moarte ale pielii, praful, parfumurile, murdaria sau agentii de curatare si poate oferi o sansa mai mare in prevenirea atacurilor in casa.