Persoanele care se confrunta cu probleme de sanatate si nu se pot deplasa singure au acum la dispozitie o gama larga de dispozitive cu ajutorul carora isi pot usura viata. De exemplu, pacientii pot apela cu incredere la un cadru de mers, astfel incat sa se poata deplasa fara ajutorul nimanui. Este esential, insa sa stie care sunt cele mai importante elemente pe care trebuie sa le ia in considerare, astfel incat sa faca investitii bune pentru nevoile personale pe care le au!

Tipologie

Pentru inceput, cei care sunt in cautarea unui cadru de mers bun trebuie sa stie ca se pot orienta catre mai multe tipuri de modele, in functie de nevoile pe care le au. Printre cele mai populare se numara cu constructie fixe, insa exista si cadre care sunt echipate cu roti, precum si modele pliabile, care sunt perfecte pentru sprijinirea mainilor si pentru miscarile alternative. In acelasi timp, cadrele de mers se impart si in functie de locurile in care sunt folosite: in interior sau in exterior.

Cadru de mers in functie de material

Pe lista elementelor care mai contribuie la alegerea celor mai bune cadre se numara si materialele din care acestea sunt realizate. De preferat este ca dispozitivele sa fie din otel, astfel incat sa fie usor de manevrat. Exista, insa si modele mai usoare, care se pliaza si care pot fi luate oricand in portbagajul masinii.

Dimensiuni

Dimensiunile sunt si ele importante: de preferat este ca oamenii sa ia in calcul inaltimea pe care o au inainte de a-si alege cadrele de mers, pentru a se asigura ca vor obtine rezultatele mult dorite. In acelasi timp, latimea trebuie sa fie una potrivita, in baza tipului de constructie pe care o au pacientii.

Cadru de mers | MagazinulOrtopedic.ro

cadru de mers

Fixe sau reglabile

Nu in ultimul rand, utilizatorii trebuie sa aiba in vedere si faptul ca pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro exista cadre de mers fixe, dar si modele reglabile din punct de vedere al dimensiunii. Daca cele din prima categorii sunt potrivite pentru adulti, cadrele reglabile sunt mai degraba recomandate pentru pacientii tineri, care se afla inca in curs de dezvoltare.