Unii oameni nu sunt familiarizati cu anticariatele, in timp ce altii – in special pasionatii de lectura – sunt clienti fideli ai acestora, iar acest lucru nu se reduce numai la cumpararea se carti, ci si la vanzarea acestora, prin intermediul anunturilor „anticariat cumpar carti”.

Astfel că cei care cunosc foarte bine activitatea anticariatelor, apeleaza adesea la serviciul de achizitii de carti al acestora, din foarte multe motive, pe care orice om care are cel putin o carte in biblioteca ar trebui sa le cunoasca.

  • Un „anticariat cumpar carti” de orice fel

Un prim aspect de care cei care au carti in biblioteca si doresc sa scape de ele este faptul ca anticariatul CumparCarti.ro cumpara orice fel de carti, indiferent de domeniul acestora sau de anul in care au fost tiparite. Singura conditie pe care acestea trebuie sa o respecte este aceea de a se afla intr-o stare buna, fara urme evidente de deteriorare, astfel incat sa permita lecurarea acesteia.

  • Vanzarea cartilor reprezinta o modalitate de a obtine bani

Un alt avantaj important, de care cei care isi vand cartile unor anticariate este acela ca in schimbul lor primesc si o suma de bani. Aceasta variaza in functie de mai multe criterii, cum ar fi numarul de carti vandute, starea acestora si valoarea istorica sau literara pe care acestea o au.

Anticariat cumpar carti | Cumpar carti vechi | CumparCarti.ro

anticariat cumpar carti

De exemplu, prin intermediul anunturilor de tipul „cumpar carti vechi”, anticariatele au posibilitatea de a descoperi adevarate comori literare sau istorice, care fie sunt foarte vechi si valoroase, fie fac parte din editii limitate, de colectie sau princeps.

  • Este un proces foarte simplu si rapid

Pe langa faptul ca reprezinta o modalitate rapida de a face rost de bani, oamenii care apeleaza la aceasta solutie nu trebuie sa depuna nici un efort pentru incheierea acestei tranzactii. De toate aspectele acesteia se ocupa anticariatul.

De la deplasarea unei echipe de anticari la adresa vanzatorului de carti si evaluarea acestora, pana la achitarea si ridicarea volumelor pe loc, toate acestea sunt asigurate, in mod gratuit, de catre anticariat.  Astfel, vanzarea cartilor catre anticariate are numai avantaje pentru vanzator.