Toata lumea asteapta concediul pentru a se detasa de grijile zilnice si pentru a petrece momente relaxante. Unii prefera vacantele energice, in care practica diverse trasee montane impreuna cu prietenii lor, in timp ce alte persoane iubesc sa citeasca pe malul marii. Acest articol se adreseaza persoanelor pasionate de lectura care nu concep ideea unei vacante fara sa aiba strecurata printre bagaje o carte.

Cu toate acestea, inainte de efectuarea unei astfel de achizitii, este important sa se consulte recomandarile de carti care pot fi gasite in cadrul diverselor bloguri. In cele ce urmeaza sunt prezentate 3 carti interesante care pot fi citite in vacanta.

  1. Povesti de vara” de Mieko Kawakami

Povesti de vara” ilustreaza viata a trei femei, Natsuko, fiica adolescentina, Midoriko si sora ei mai mare, Makiko. Acestea locuiesc in Tokyo, intr-o suburbie saraca si se confrunta cu greutatile traiului de zi cu zi.

Makiko este animatoare, insa cu inaintarea varstei se teme sa nu-si piarda slujba, Midoriko trece printr-o multime de schimbari corporale, iar Natsuko incearca sa mentina o relatie sanatoasa si functionala intre ele.

Recomandari de carti | Carti recomandate |Blog.PrintreCarti.ro

carti recomandate

  1. Toate vietile pe care nu le-am trait” de Anuradha Roy

Toate vietile pe care nu le-am trait” este o carte despre familie, istorie si razboi, in care se prezinta lupta Indiei pentru castigarea independentei in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

In centrul actiunii se afla chiar Miskin, care activeaza in domeniul horticulturii si care a fost abandonat de mama sa cand avea doar noua ani. Aceasta intra in categoria cartilor recomandate pentru persoanele care iubesc lecturile palpitante si dramatice.

  1. Fabrica de papusi”, de Elizabeth Macneal

Fabrica de papusi” are in centru o pictorita tanara cu aspiratii inalte, care traieste in Anglia victoriana.

Cartea intra in categoria povestilor gotice care abunda in pasaje descriptive interesante, descriind minutios viata unei femei si a unei artiste in Anglia din secolul al XIX-lea. Cei care vor sa descopere mai multe provocari literare, pot lua in considerare Blog.PrintreCarti.ro, care cuprinde o multime de recomandari de carti.

In concluzie, cei care vor sa se bucure de o vacanta de vis alaturi de o carte captivanta isi pot indrepta atentia catre una sau mai multe dintre cartile prezentate mai sus.